Je badjas verkleurd bij het wassen?

dinsdag 18 december 2018

18:10

Het overkomt de beste!

Per ongeluk een kleurig stuk textiel bij de witte was gegooid, waardoor je witte was verkleurd is.

Het is mijzelf al een keer overkomen en nu ook mn zusje.

De zwarte badjas met katoenkleurige binnen voering werd een zwarte badjas met roze binnen voering. Super jammer en het draagplezier van haar vriend was 'weg'. Niet mooi roze…

 

Zijn wij de enige die dit overkomt?

Ik mag hopen van niet!

Het gaf mij stof tot nadenken en het bedenken van een oplossing. Een nieuwe badjas kopen is natuurlijk een idee, maar waarom zou je jezelf op kosten jagen.

Dat is helemaal niet nodig.

 

Mijn zwager loopt nu in een nieuwe badjas en ik heb zijn verkleurde badjas geverfd.

Niet zwart, want dan zou het ook maar een zwart geheel worden maar met een passende kleur (ok..het past in mijn interieur) olijf groen van Dylon, en ik vind het resultaat prachtig!

Nu heeft zijn (nu mijn) badjas 2 kleuren. Zwart en groen.

 

Mocht jou ook zo'n ongelukje overkomen zijn:

Dan adviseer ik je een kleur uit te kiezen die past bij jou én bij de kleur van je badjas. Zorg ervoor dat het contrast niet té groot is.

En realiseer je dat de stof geweven is. De schering draden (gespannen draden) van puur katoen, en de inslag draden (waarmee geweven wordt) in kleur. Omdat je de schering door de platte weving blijft, oogt je badjas niet een egale kleur, maar gemêleerd. Ook de schering draden worden mee geverfd en oogt de badjas na het verven best een beetje anders. Een beetje nieuw zou je kunnen zeggen.

 

Mocht jou ook een was ongelukje overkomen zijn, google naar dylon verf

Daar vind je alle kleuren textiel verf die er zijn en creëer je 'nieuwe' badjas die je weer met veel plezier kunt dragen.

Vergeet niet je riem ook mee te verven, anders 'smoelt' het niet goed samen.

 

Succes ermee!!