Afgelopen weekend trof ik op de crea en hobby + kerst fair Hilje Dijksterhuis, eigenaresse van Patchlab. Zij patchworked en naait prachtige dekens, kussens etc.

Al bij het opbouwen was ze enthousiast over mijn Full Figures badjassen en nam er gelijk 1 mee, heerlijk voor op haar hotelkamer. De volgende dag kwam ze ook nog het model Jet (met rits) halen en zag zich er thuis al helemaal in werken. Ze weet heel goed wat comfort is en koos goed!

Nou maak ik de Full Figures badjassen zelf en hou, omdat ik geen 'commerciële patronen' heb, heel veel restmateriaal over. Super mooi textiel wat de container in kan. Ik kan dat niet.

Van alles wat over is maak ik dekbed hoezen. Heerlijk om onder mooie hydrofiel katoen te slapen. Het ventileert, absorbeert én het droogt snel. Ik patchwork met stukken van 30/30,  maar dan nog hou ik veel restmateriaal over.

En ook dat kán ik niet weggooien, dat vind ik zo'n verspilling van kwaliteit en ambacht.

's Avonds thuis kwam alles samen. Patchworken, minimale verspilling… alles wat ik over hou kan zij gebruiken en zo hebben de eerste 3 zakken met restlapjes een nieuw huis gevonden.

Enthousiast als Hilje is, heeft ze er gelijk al een idee bij! Heerlijk hoe de cirkel nu rond is en dat toekomstig restmateriaal nu al een nieuwe blije plek gevonden heeft en dat er niets nog bruikbaars verspilt wordt.

Liefde moet stromen en dat doet het nu!