Hamamdoeken - Over ons

Vind jij het ook zo lastig als je op vakantie gaat?

Handdoek mee, poncho voor als het afkoelt 's avonds, een pareo voor als je vanaf het strand even naar het toilet wilt, sjaal voor als het waait etc. Vroeger overkwam mij dat ook vaak en maakte dat, wanneer ik een goedkope vlucht geboekt had, ik extra moest betalen, omdat ik natuurlijk al heel snel aan de 10 kilo zat. Gelukkig is het gemak van hamamdoeken me heel wat jaren geleden al duidelijk geworden. Ik deel heel graag mijn ervaringen met deze prachtig zachte hamamdoeken me je!

In 2013 maakte ik kennis met hoogwaardige kwaliteit Turks textiel en tegenwoordig leef ik de dagdroom van toen. Twee keer per jaar stel ik in het prachtige binnenland van Turkije een nieuwe collectie samen. Unieke items die echt specifiek voor hamamdoekengeluk gemaakt worden. Dat maakt het zo leuk, creëren en produceren met kwaliteit & exclusiviteit als uitgangspunt. Oh en gegarandeerd kleinschalig. Diverse kleine ateliers weven het textiel voor me en samen groeien we!

Kwaliteit & multifunctioneel

De hamamdoeken en badjassen van ongebleekt textiel hebben mijn 'hart gestolen'. Dit unieke materiaal is zo lekker zacht dat het flanel- of wolachtig aan voelt én ook blijft voelen! Na 4 jaar intensief gebruik van deze hamamdoeken spreek ik uit ervaring als ik zeg dat ze door het gebruik nóg lekkerder  en comfortabeler aan gaan voelen. Bij mij zijn deze hamamdoeken volledig geïntegreerd in mijn leven. Op vakantie of een weekendje weg heb ik alles in één. Handdoek, bescherming tegen de kou én de zon en hygiëne. Is je hamamdoek wat vies, spoel 'm uit in je wasbakje met wat shampoo , laat 'm drogen en 'in no time' heb je weer een frisse doek die ook uitstekend dienst doet tijdens een excursie.

Daarnaast gebruik ik ze gewoon in de badkamer als handdoek, draag ik ze dagelijks als sjaal en kruip ik er lekker onder op de bank, zónder het risico te lopen dat ik een statische reactie krijg! En nu met het prachtige voorjaar, liggen ze alweer volop op het tuinmeubilair. Super praktisch in het gebruik dus!

Zelf dacht ik dat ik alle mogelijkheden al geïntegreerd had in m'n leven, maar onlangs kreeg ik van een oud klasgenoot de volgende e-mail:

Dankjewel voor je briefje bij de hamamdoek die ik in goede orde van je heb mogen ontvangen! Die doek is nu al een hit, ik ben een fervent hiker/wildkampeerder en heb dan zo min mogelijk bij me, en alles wat ik bij me heb liefst ook nog zo multifunctioneel en foolproof als mogelijk. Nou, jouw doeken voldoen ruimschoots aan deze eisen!!  En hij ruikt ook lekker! 

Ideaal als deken in mijn hangmat, als waterfilter, als snel op te zetten beschutting tegen wind/ zon, handig om te transporteren spullen in te rollen en zo over je schouder te dragen (je kan er simpelweg met wat touw zelfs in een mum een eenvoudige rugzak van maken), etc. 

Hier word ik blij van én blijkt maar weer dat je nóg meer 'out of the box' kunt denken! Hoewel ikzelf niet echt een wildkampeerder ben.

Natuurlijke materialen bieden comfort

Naast het praktische wil ik ook het natuurlijke en zachte aspect benadrukken. Al meerdere malen heb ik mogen ervaren dat de hamamdoeken en badjassen cadeau gegeven worden aan mensen die slecht aanraking op de huid kunnen verdragen. Dit kan zijn door een aandoening, maar ook als gevolg van zware behandelingen in het ziekenhuis. Gebleken is dat dit textiel vanwege het natuurlijke karakter aangenaam aanvoelt. Kenmerkend is dat het ademt en dat mensen/kinderen zich er comfortabel in voelen.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het verven van het textiel zo duurzaam mogelijk geverfd wordt volgens de Oeko-Tex Standard 100. Dit is een test- en certificeringssysteem voor textiel.  De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Hoewel het label dus gericht is op gezondheidsaspecten van het textielproduct, hebben de richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen ook raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid.

http://www.goedewaar.nl/keurmerken-etc/kleding-keurmerken-etc/231-oeko-tex-standard-100 (Certificatien zijn op verzoek verkrijgbaar)

Ik kan alleen maar hopen dat jij net zo blij wordt van dit unieke textiel als ik en hoop je te mogen ontmoeten ergens in het land op een fair of via de website/shop, zodat jij je eigen geluk óf dat van een ander ook kunt vergroten.

Gun het jezelf en die ander!!

Liefs Ilona