Hamamdoekengeluk
We Care for Mother Nature
NL
EN
DE

Mijn verhaal

In 2013, 10 jaar geleden alweer mocht ik kennis maken met de hamamdoeken waar ik tegenwoordig nog steeds mee werk.

Ik was al fan van hydrofiele strand lakens, maar het textiel van Lalay (in de breedste zin) hebben mijn hart gestolen.

Nu 10 jaar later kijk ik terug op een mooi avontuur. Ik heb m’n hart gevolgd, m’n baan aan de wilgen gehangen en nam de sprong in het diepe. Ik moest en zou dit textiel in Nederland aan de man/vrouw brengen. Via een webshop maar nog veel meer live op evenementen door heel het land, zodat mensen kunnen voelen! Bij mij in mijn kraam mag je ‘kijken met je handen’.

Hele dagen buiten in je eigen snoepwinkel is een feestje!

Maar er waren ook hobbels op de weg, tranen & wanhoop of het wel goed zou komen toen de relatie met Lalay verstoord werd.

Toch heb ik altijd het vertrouwen gehad dát het goed zou komen en dat ik weer met Lalay zou gaan werken. En dat vertrouwen bleek hartstikke te kloppen. zij produceren voor mij exclusief, ook mijn ‘Full Figures’ badjassen worden deels door hen genaaid en als ik een ontwerp aan lever, werken we het samen uit.

In Turkije heb ik mijn weg gevonden, ben het avontuur aangegaan en ben het vliegtuig ingesprongen. Gelukkig pakte dit goed uit wat maakt dat ik niet afhankelijk ben van 1 producent. Ik heb mijn eigen netwerkje met bedrijven die dezelfde kwaliteit waardes nastreven en uitvoeren.

Vandaag de dag mag ik lekker ontwerpen, zit veel buiten achter de naaimachine en werk/speel lekker veel op buiten evenementen, samen met een variëteit aan hele leuke collega’s

Ik ben alleen maar dankbaar!

Over Lalay:

In 2007 werd Lalay opgericht door Figen Subasi als een sociaal verantwoord project onder de paraplu van de Subaşı Group. Het doel was om het tijdloze culturele erfgoed van Anatolië terug te integreren in de hedendaagse samenleving. Kwaliteit en ambacht staan voorop.Voor iedereen die natuur, praktisch gebruik en kwaliteit waardeert… Hun credo is: We Care for Mother Nature.

Lalay is een unieke onderneming en is een mooi voorbeeld geworden van vrouwelijk ondernemerschap in Turkije. De ambachtslieden, meesters die zich nooit hebben losgemaakt van hun passie voor de Anatolische cultuur en de unieke waarden die ze vandaag de dag nog steeds met toewijding voortbrengen, zijn de belangrijkste inspiratiebron voor Lalay geweest.

De kwaliteit van Lalay:
1e kwaliteit gekamde katoenen garens, 100% katoen, 100% stof- en kleurgarantie. De producten van Lalay worden verwerkt door het Anatolische volk zelf. Al het textiel wordt geweven op de traditionele weefgetouwen die stammen uit de eerste technologische generatie Sümerbank machines.